donderdag 16 april 2015

Statische elektriciteit

Vandaag hebben we in de klas een stukje film gezien over het opwekken van statische elektriciteit. Dat werd vervolgens door iedereen uitgeprobeerd met mooie jaren 80 haardossen tot gevolg.

dinsdag 14 april 2015

Intentioneel gebruik van het digibord

Vanuit de opleiding Onderwijs en Moderne Media doe ik twee specialisaties. De eerste specialisatie gaat over het gebruik van het digitale schoolbord. In een tweetal lessen gebruik ik het schoolbord op een intentionele manier, in plaats van alleen instrumenteel.
Deze verkeersles heeft het rekening houden met weggebruikers met een handicap als thema. Tijdens de les wisselen video, mindmap en vraaggesprek met de klas elkaar af. Vanuit de leerlingen kwam al veelvuldig de reactie dat ze het een heel interessante en leuke les vonden. Vooral de andere manier van informatie krijgen en ervaringen delen sprak ze erg aan.
Binnenkort volgt de tweede les. Hierin zullen de kinderen meer interactiviteit met het digitale schoolbord krijgen.

maandag 13 april 2015

Verjaardag Faber

Gisteren was Faber jarig, dus dat moest uiteraard gevierd worden. Van harte gefeliciteerd Faber!

Schoolfotograaf

Vandaag is de schoolfotograaf op school. We staan er hopelijk allemaal goed op!


zondag 12 april 2015

Het plaatsen van een bericht

In deze video leg ik je uit hoe je een bericht kunt plaatsen. De naam en het wachtwoord staat natuurlijk niet in de video, die krijg je van mij persoonlijk. Ik kan wel snel typen hè?

Start van het weblog

Dit is het dan. Hartelijk welkom op het weblog van groep 4a. Hier zal je de komende tijd alle nieuwtjes vinden uit de klas. De meester en de juf zullen er informatie op zetten, maar de kinderen natuurlijk ook.

Neem dus snel een kijkje en laat gerust een berichtje achter, tot ziens!