vrijdag 22 mei 2015

Boris z'n verjaardag!!!

Vandaag is boris jarig!!! Hij trakteerde lolly met een schuimpje en een zuur snoepje. Hij had ook 2 cadeaus mee.

Door Daan

Toets begrijpend lezen

Alle leerlingen van groep 4a doen de toets. Als de kinderen klaar zijn met de 2 bladzijden, dan moeten ze lezen of het tekenboek afmaken of hun affiche afmaken. Alle kinderen doen hun best.

Groetjes Gijs en Jip


donderdag 21 mei 2015

Daar gaan we dan!

Na veel voorbereiding zijn we dan eindelijk van start gegaan. Het eerste leerlingbericht is gemaakt door Feline en Evi. Er zullen nog vele berichten volgen!

De vertelbeurt over de hamster

Wij hebben onze vertelbeurt over de hamster gehouden, en we hadden hem ook mee.
Feline haar mama ging kijken, en Evi haar papa ging kijken. We hadden ook een quiz gemaakt.
Die gingen we uitdelen in de klas, meester kreeg er ook een. We vonden het een leuk onderwerp omdat het een heel leuk dier is! Iedereen mocht Grijsje op zijn hand! Wij vonden het een leuke vertelbeurt.

Door Evi en Feline

woensdag 20 mei 2015

Lezen

De kinderen lezen in de klas. Het gaat goed. Het is lekker stil en iedereen doet zijn best. De meester leest de krant.
De leerlingen van groep 4

maandag 18 mei 2015

Spelletjes in de klas

Vandaag kwam juf Esther bij ons op bezoek. Ze heeft een aantal spellen meegenomen waarbij het samenwerken centraal staat. Deze spellen kun je dus alleen winnen als je goed met elkaar overlegt. Je speelt alleen maar met elkaar, in plaats van tegen elkaar. Sommige kinderen kenden de spellen al. Zij hebben ons geholpen om het aan anderen uit te leggen. Juf Esther ging ondertussen met een groepje het spel "Zet je masker af" spelen. Dit spel gaat in op het omgaan met elkaar en maakt pesten bespreekbaar. Het leuke is dat we dit spel een keer tegenkwamen in het jeugdjournaal. Dat vond de klas toen al meteen interessant en zodoende hebben we het aangeschaft. juf Esther heeft de opdrachten vervolgens op niveau van groep 4 gebracht. Het spel is namelijk gemaakt door bovenbouw kinderen van een basisschool in Bergharen. Na drie kwartier moesten we helaas alweer opruimen. Gelukkig komt juf Esther nog twee keer langs!